Nationaal Muziekkwartier gaat verduurzamen met Strukton PULSE

Gemeente Enschede en Strukton Worksphere breiden de bestaande samenwerking voor het Nationaal Muziekkwartier uit met de inzet van Strukton PULSE. Hiertoe tekenden op de tweede dag van het driedaagse innovatie-event Building Holland Erwin van Proosdij, Hoofd Vastgoedbedrijf Enschede, en Evert Lemmen, CEO Strukton Worksphere, voor de inzet van Strukton PULSE bij het Nationaal Muziekkwartier Enschede.

Het Nationaal Muziekkwartier, gelegen in het centrum van Enschede, huisvest met een bruto vloeroppervlakte van ruim 20.000 vierkante meter, diverse podia voor theater en muziek, oefenruimtes, muziek- en dansopleidingen. In 2011 heeft Strukton Worksphere het twintigjarig prestatiecontract voor technisch beheer, preventief- en correctiefonderhoud gegund gekregen. De gemeente Enschede wil in 2031 twintig procent energie bespaard hebben ten opzichte van peiljaar 2011. Dan moet ook dertig procent van de energie uit duurzame bronnen komen. Strukton PULSE gaat dit mede mogelijk maken.

Nationaal Muziekkwartier gaat verduurzamen met Strukton PULSE

Verduurzamen

De gecombineerde inzet van de Strukton PULSE modules Installatie, Energie, Comfort en Onderhoud gaat aan deze verduurzaming een belangrijke bijdrage leveren. Naast besparingen op energieverbruik en onderhoud, zal in de nabije toekomst ‘predictive maintenance’ een verdere optimalisatie brengen. Door het voorspellen van verstoringen kunnen deze worden voorkomen, wat het gebruikersgemak en -comfort ten goede komt.

Samenwerken

De ondertekening op het innovatieve event Building Holland van het platform Duurzaam Gebouwd onderstreept de duurzame ambities van de gemeente Enschede en Strukton Worksphere. Beide partijen kijken ernaar uit om in een intensieve samenwerking vorm te geven aan deze verduurzaming.

Ook interessant voor u

 • Strukton PULSE ISO27001 gecertificeerd

  Strukton PULSE ISO27001 gecertificeerd

  Strukton PULSE ISO27001 gecertificeerd

 • Zorggroep Sint Maarten tekent voor Strukton PULSE

  Zorggroep Sint Maarten tekent voor Strukton PULSE

  Zorggroep Sint Maarten tekent voor Strukton PULSE

 • Energiemodule Strukton PULSE voor DUO²

  Energiemodule Strukton PULSE voor DUO²

  Energiemodule Strukton PULSE voor DUO²