Voorspelbaar liftonderhoud dankzij de PULSE Liftsensor

Strukton Worksphere introduceert de PULSE Liftsensor. Een merkonafhankelijke sensor toepasbaar op elk type lift, die ervoor zorgt dat de beschikbaarheid van liften toeneemt een onnodige onderhoudskosten tot het verleden behoren. 

De beschikbaarheid van liften moet hoog zijn. Immers, een lift is voor veel mensen onmisbaar om tijdig op hun plaats van bestemming te komen. Strukton Worksphere heeft in eigen beheer een liftsensor ontwikkeld waarmee de beschikbaarheid van liften toeneemt en onnodige onderhoudskosten tot het verleden behoren. De sensor is onderdeel van het PULSE-platform van Strukton Worksphere, waarmee wij gebouwen 24/7 monitoren, afwijkingen en gedrag kunnen voorspellen en daardoor storingen kunnen voorkomen.


Hoe werkt de sensor

De sensor registreert het aantal liftbewegingen en het aantal keren dat deuren open en dicht gaan. De sensor is zelflerend en herkent de verzamelde datatrendlijnen. Bijvoorbeeld: na een korte inleerperiode weet de sensor hoeveel etages de lift bedient, het aantal ritten en welke etages intensief worden gebruikt. Hiermee krijgt Strukton Worksphere inzicht in welke onderdelen sneller slijten en kunnen we voorspellen wanneer onderdelen gesmeerd of preventief vervangen moeten worden.

Vaak wordt onderhoud uitgevoerd volgens een vooraf vastgestelde frequentie. Ongeacht hoeveel of hoe weinig een lift wordt gebruikt. Door toepassing van de sensor wordt alleen onderhoud uitgevoerd op het moment dat een lift dat echt nodig heeft. Dit kan vaker zijn voor een veelgebruikte lift en juist minder vaak voor een lift waar weinig gebruik van wordt gemaakt. Door onderhoud uit te voeren op momenten dat de lift dit nodig heeft, worden storingen tot een minimum beperkt en gaat daarmee de beschikbaarheid omhoog.

Meer weten?

Lees dan de flyer Voorspelbaar liftonderhoud met Strukton PULSE of neem contact op met één van onze liftconsultants. 

Download de leaflet

Ook interessant voor u

 • Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken

  Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken

  Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken

 • Samen versneld ‘Paris Proof’ door te verduurzamen met data!

  Samen versneld ‘Paris Proof’ door te verduurzamen met data!

  Samen versneld ‘Paris Proof’ door te verduurzamen met data!

 • Strukton PULSE als erkend EMS systeem

  Strukton PULSE als erkend EMS systeem

  Strukton PULSE als erkend EMS systeem