Building Holland Beurs Top 10 - Vraag 1

Wat levert het gebruik van PULSE op?

Ralph van den Heuvel, groepsleider PULSE bij Strukton Worksphere:
 

Strukton PULSE is een softwareplatform dat 24/7 data uit werk- en verblijfomgevingen transformeert naar informatie waarmee we storingen kunnen voorkomen, de levensduur van installaties verlengen, energie en onderhoudskosten reduceren en klanttevredenheid verhogen. De voordelen voor klanten van Strukton PULSE op een rij:

1) Optimaal binnenklimaat met productieve medewerkers

Doordat Strukton PULSE heel nauwkeurig de prestaties van een gebouw en de installaties bijhoudt, kunnen we zorgen voor een optimaal binnencomfort. Denk daarbij aan de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en koolstofdioxide. Dat heeft positieve gevolgen voor de gebruikers van een gebouw – of het nu een kantoor, laboratorium of fabricagehal betreft. Een comfortabel gebouw stimuleert de productiviteit van de medewerkers.

 

2) Storingsvrij plus besparing op onderdelen

We kunnen streven naar een storingsvrij gebouw, doordat we via Strukton PULSE precies kunnen zien hoe lang en hoe vaak bepaalde installaties draaien. Zo weten we van tevoren wanneer we een bepaalde installatie moeten onderhouden of vervangen. Dat is prettig voor de gebruikers, maar heeft ook een positief effect op de levensduur van de installaties. Eigenaren van een gebouw besparen daardoor op het gebied van onderhoud en de vervanging van onderdelen.

 

3) Duurzamer en minder energiekosten

Strukton PULSE leidt tot een energiereductie. Niet goed ingeregelde installaties draaien namelijk op onnodige momenten, zoals in het weekend of ’s nachts. Ook koelen en verwarmen ze regelmatig tegelijk om een bepaalde comfortprestatie te halen. Dankzij Strukton PULSE krijgt ons klantteam inzicht in die gegevens en kunnen we de installaties beter inregelen. Daardoor verlagen onze klanten hun CO2-uitstoot en zijn ze duurzamer.

 

4) Lagere exploitatiekosten

Klanten profiteren via Strukton PULSE van toegevoegde waarde op het gebied van de exploitatie van een gebouw. Strukton PULSE kan bijvoorbeeld de personele bezetting ervan meten. Daardoor weet de facilitaire dienst waar aan het einde van de dag wel of niet schoongemaakt moet worden.

 

Besparing in beeld

Voor het gebruik van PULSE maken we voor onze klanten altijd een businesscase. Daarin staan de kosten en opbrengsten van PULSE op een rij. We zetten bijvoorbeeld in op een kostenbesparing van minstens 5 procent door het bijsturen van de installaties en minstens 5 procent door lagere onderhoudskosten. Bovendien behalen we een energiebesparing van gemiddeld 10%.

Ook interessant voor u

 • Mogelijke gebouwmaatregelen in relatie tot COVID-19

  Mogelijke gebouwmaatregelen in relatie tot COVID-19

  Mogelijke gebouwmaatregelen in relatie tot COVID-19

 • Voorspelbaar liftonderhoud dankzij de PULSE Liftsensor

  Voorspelbaar liftonderhoud dankzij de PULSE Liftsensor

  Voorspelbaar liftonderhoud dankzij de PULSE Liftsensor

 • Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken

  Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken

  Inzicht in bezetting en benutting van werkplekken